Menu
22 юли
С каяк на о-в Кефалония

С каяк на о-в Кефалония

Кефалония е най-големият остров в Йонийско море. Освен живописните гледки, красиви плажове (Миртос, Микри Гиалос, Антисамос, Кси и др.), красиви пещери (Мелисани и Дрогарати), на острова има и две средновековни крепости (крепостта Асос и замъка на Свети Георги) , които представляват интерес за посетителите.

Необходима подготовка: не е необходим предишен опит в каякинга, за да участвате в тази програма.

Ден първи: отпътуваме от София рано сутринта. Пристигаме в Нидри, трансфер с ферибот до остров Кефалония. Настаняваме се в къмпинг, разпъваме палатките. Нощувка на палатки.

Ден втори: почивка до следобяд, възможност за плаж на брега на морето или в басейна на къмпинга. Посещаваме с лодка пещерата Мелисани. Следобяд: екипираме се, следва кратък инструктаж и гребем с каяци в залива на къмпинга. Нощувка на палатки.

Ден трети: след закуска си стягаме багажа за целия ден, се отправяме към плажът Антисамос. Следобяд се завръщаме в къмпинга. Нощувка на палатки.

Ден четвърти: Трансфер до южната част на острова, където с каяците ще посетим едни от най-известните плажове, ще влезем минем с лодките през каменни арки, като ще се насладим на усамотението и на малки плажчета. Нощувка на палатки.

Ден пети: Свободен ден за плаж, като ще посетим много известния плаж Миртос.Нощувка на палатки.

Ден шести: След закуска трансфер до южната част на острова, като ще посетим плажът Пескада, като е възможно по време на каякинга да засечем костенурките CarettaCaretta. Вечерта разходка в столицата Агристоли. Нощувка в къмпинга.

Ден седми: Отпътуваме в 7.00 часа сутринта от къмпинга. Завръщаме се в София вечерта.

Подходящ период: май – октомври.

Какво ви е необходимо за каякинга: дрехи за гребането, лосион против изгаряне, шапка, слънчеви очила, връхни дрехи за вечерите, плажна кърпа.

Сборен пункт: паркинга на Стадион Васил Левски.

 • Цена на човек: 580лв.
  Минимален брой участници: 6
  В цената влизат:
  • пълна каяк екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • билет за посещение с лодка на пещерата Мелисани
  • транспорт София - Кефалония- София
  • фериботни такси
  • 6 нощувки на къмпинг – осигуряваме къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • каяк инструктаж
  В цената НЕ влизат:
  • застраховка
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

Купи ваучер

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ