Menu
15 юни
С каяк около о-в Амулиани

С каяк около о-в Амулиани

Амулиани е малък, китен остров, разположен в Халкидики (Гърция), в залива на Света Гора/Атон. Територията му е само 4.5 кв.км, кaто там постоянно живеят около 600 души.

Програмата е подходяща както за хора с опит в кякинга, така и за напълно начинаещи. Гребането за деня е около 3-4 часа.

Петък – тръгваме от София след работа  и пристигаме късно вечерта на къмпинг.

Събота – след закуска, където се екипираме и след внимателно изслушване на инструктажа за управлението на каяка, товарим багажа по лодките се отправяме към о-в Амулиани. След около час гребане с каяците достигаме един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. Достигаме до къмпинга

Неделя – след сутрешното кафе продължаваме каяк пътешествието си около острова, като ще преминем покрай няколко малки съседните острови. Ще спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С каяците ще стигнем до курортното селце Урануполи /от гр. „небесен град“/, което се намира на 1км. от границата със Света гора. Имате възможност за кратка разходка из градчето за сувенири, товарим каяците на колите и отпътуваме от Гърция за България.

Какво е необходимо за каякинга: кърпа, бански, горни дрехи за вечерите, блуза за гребането, шапка, очила, лосион против изгаряне.

Подходящ период: април – октомври.

Сборен пункт: паркинга на Стадион Васил Левски.

Програмата може да бъде удължена за 3, 4 и повече дни, или да бъде комбинирана с каякинга около о-в Диапорос.

 • Цена на човек: 195лв.
  Минимален брой участници: 6
  В цената влизат:
  • пълна каяк екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • транспорт до Гърция и обратно
  • къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте)
  • квалифициран каяк инструктор
  • инструктаж за каякинга
  В цената НЕ влизат:
  • 2 нощувки на къмпинг- приблизителна цена общо 40 лева
  • застраховка
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

Купи ваучер

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ