Menu
10 юни
Световно първенство по рафтинг 2009 в Баня Лука

Световно първенство по рафтинг 2009 в Баня Лука

Oтборите на Х-клуб по рафтинг се завърнаха от световното първенство ,провело се в Баня Лука (Босна и Херцеговина) – 17ти -24ти май. За първи път България беше представена и от мъжки и от женски отбор на най-големия рафтинг форум.
Организацията на първенството беше на много високо ниво, състезателите бяха настанени в хотели в центъра на Баня Лука,и целият град бе завладян от случващото се на реките Върбас и Тара. Откриването, провело се под фойерверките в центъра на града, не отстъпваше на нивото на състезанието.

Участваха представители на 35 нации, като мъжките отбори бяха 33,а женските 21. Дисциплините спринт, Н2Н и слалом се проведоха на трасето на река Върбас. Спускането (12км) се проведе на река Тара, като началото беше на Черногорска територия. Отборите бяха настанени в малки, уютни бунгала, което ги сплоти, въпреки съревнованието им в реката. След всяка дисциплина отбори променяха местата си във временното класиране.

Дисциплината слалом се проведе на оборудваната с прожектори част от каньона на река Върбас, което създава предпоставка за вечерни състезания. Слаломът, като най-атрактивната дисциплина и като достоен завършек на това световно първенство, събра около 10000 зрители и почитатели на водните спортове.

Женският отбор на Х-клуб зае местата както следва в отделните дисциплини:

Спринт – 16то място ; Н2Н – 16то място; Слалом – 18мо място ; Спускане(12км) –  16ро място

След участието си в този най-голям рафтинг форум и след заслужена почивка, състезателите на Х-клуб ще продължат подготовката си на река Струма, за Европейското първенство, което ще се проведе през 2010 година.

Купи ваучер

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ