Menu
29 май
Балканско рафтинг сафари

Балканско рафтинг сафари

Балканско рафтинг сафари – спускане в живописния каньон на река Осуми в Албания и след това 2 рафтинг спускания по най-екстремната част на река Тара в Босна и Херцеговина.

Ден първи – отпътуване от София рано сутринта. Маршрутът ни, който е около 500км минава през Скопие, покрай Охридското езеро, като по пътя се наблюдават живописни природни картини. В Албания може да се наблюдават множество бункери, паметници на комунистическия режим. Вечерта пристигаме в градчето близо до реката, като се настаняваме в хотел.

Ден втори – след като се наспим се отправяме към началото на каньона Осуми, който е с дължина 15 км. Това е най-красивият каньон на Балканите, който на места се стеснява до широчината на рафт. Над реката се извисяват скали с височина  40-50 метра, като по време на рафтинга преминаваме покрай 15-20 живописни водопади. Рафтинг спускането ни приключва в центъра на града, в близост до хотела, след което се отдаваме на атмосферата градчето. Нощувка в хотел.

Ден трети – отпътуване от Албания за Босна и Херцеговина. Пристигане на брега на реката, настаняване на къмпинг в бунгала.

Ден четвърти –  екипиране и трансфер до старта на рафтинга в каньона на река Тара. По време на спускането си, ще се насладим на прекрасни гледки и бързеи. Рафтинг трасето преминава покрай великолепен водопад, под чийтo пръски може да се премине. Цветът на реката е небесно син, а чистотата й ни дава възможност да виждаме дъното на реката дори и в по-дълбоките участъци. Свободно време за почивка. Нощувка в къмпинг на бунгала.

Ден пети– сутрешен рафтинг по екстремната част на река Тара, след което си стягаме багажа, и отпътуваме към София. Пристигаме в София вечерта.

Подходящ период: май-септември.

Ниво на трудност: препоръчително е да сте участвали в рафтинг спускания и по други реки, преди да се включите към Балканското рафтинг сафари.

Какво е необходимо да си носите: бански, кърпа, по-дебели дрехи за вечерите, храна за изпът.

Сборен пункт: паркинга на стадион Васил Левски.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

Ако имате въпроси относно рафтинг, можете да откриете отговора им тук: Често задавани въпроси . В случай, че не сте, не се колебайте да се свържете с нас: 0878889092, info@rafting.bg

 • Цена на човек: 530лв.
  Минимален брой участници: 6
  В цената влизат:
  • пълна екипировка (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки – боти)
  • 1 рафтинг спускане по река Осуми
  • 2 рафтинг спускания по река Тара
  • квалифициран рафтинг инструктор
  • безплатен транспорт София - Осуми - Тара - София
  • пътни такси
  • такси за реките
  • застраховка
  В цената НЕ влизат:
  • настаняване в хотел и къмпинг
  • храна и напитки
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ