Menu
20 юни
Рафтинг по река Тара – 4 дни

Рафтинг по река Тара – 4 дни

Рафтинг по река Тара, която наричат  ‘Съкровището на Европа’, дълга е 140км и се намира в националния парк  Дурмитор.

Дати:  20ти-23ти юни и при сформиране на група.

Спускането по реката ще Ви позволи да се насладите на част от дългия 82 км уникален каньон, който е вторият по големина, след Гранд Каньон на река Колорадо. На някои места каньонът достига до 1300 метра дълбочина. В една част на реката каньонът така се стеснява, че местните са прескачали от едната страна на другата, когато им се е налагало.

Ден първи: тръгване от София сутринта, спиране по пътя в селцето ‘Мокра гора’. То е станало известно след реконструкция на теснолинейка в района. От птичи поглед маршрута на теснолинейката има формата на цифрата осем. Към популярността на Мокра гора е допринесъл и етно градчето ‘Дървения град’, създаден от световно известния режисьор Емир Костурица. Разглеждаме града, настаняваме се в бунгала и вечеря.

Ден втори: закуска, екипиране и трансфер до старта на спускането, по каньона на река Тара. До старта се достига с високо планински проходими автомобили, тъй като пътят се извива по билото на каньона. По време на спускането си,ще се насладите на прекрасни гледки, бързеи. По трасето по което се спускаме се преминава покрай великолепен водопад, под чийтo пръски може да се премине. Цветът на реката е морско син, а чистотата й Ви дава възможност да виждате дъното на реката дори и в по-дълбоките участъци. Обяд. Свободно време за почивка. Вечеря, нощувка в къмпинг на бунгала.

Ден трети: след закуска се подготвяме отново за спускане по екстремната част на река Тара, за да се заредим  с допълнителна доза адреналин и екшън. Обяд. След това имаме възможност за релакс край реката. Вечеря, нощувка в къмпинг на бунгала.

Ден четвърти: след сутрешното кафе и закуска си стягаме багажа и отпътуваме към София. Пристигане в София вечерта.

Подходящ период: юни-септември.

Ниво на трудност: препоръчително е да сте участвали в рафтинг спускания и по други реки, преди да предприемете рафтинг приключение по река Тара.

Какво е необходимо да си носите: бански, кърпа, по-дебели дрехи за вечерите, храна за из път.

Сборен пункт: паркинга на стадион Васил Левски.

Продължителност: 4 дни.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

Ако имате въпроси относно рафтинг, можете да откриете отговора им тук: Често задавани въпроси . В случай, че не сте, не се колебайте да се свържете с нас: 0878889092, info@rafting.bg

 • Цена на човек: 590лв.
  Минимален брой участници: 7
  В цената влизат:
  • пълна екипировка за рафтинга (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки – боти)
  • такса за реката
  • 2 рафтинг спускания по есктремната част - общо 50км
  • входна такса за Дървения град
  • 3 вечери, 3 закуски и 2 обяда
  • 3 безплатни нощувки в уютни бунгала в къмпинг
  • квалифициран рафтинг инструктор
  • безплатен транспорт от София до Тара и обратно
  • застраховка
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ