Menu
22 септември
С каяк около о-в Амулиани

С каяк около о-в Амулиани

Дати: 22ри-24ти септември  и при сформиране на група.

Амулиани е малък, китен остров, разположен в Халкидики (Гърция), в залива на Света Гора/Атон. Територията му е само 4.5 кв.км, кaто там постоянно живеят около 600 души.

Програмата е подходяща както за хора с опит в кякинга, така и за напълно начинаещи. Гребането за деня е около 3-4 часа.

Петък
: тръгваме от София сутринта в 8.00 часа. Достигаме до остров Амулиани следобяд, настаняваме се в къмпинга, разпъваме палатки и се качваме на лодките за гребане в близките заливчета.

Събота: след закуска, поемаме с каяците към близките островчета на Амулиани, като се наслаждаваме на уединението с природата, което ни дава каякингът. След около час гребане с каяците достигаме един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. Нощувка в къмпинга.

Неделя: след сутрешното кафе продължаваме каяк пътешествието си около острова, като ще преминем покрай няколко малки съседните острови. Ще спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. С каяците ще стигнем до курортното селце Урануполи /от гр. „небесен град“/, което се намира на 1км. от границата със Света гора. Ще имаме възможност за кратка разходка из градчето за сувенири, товарим каяците на колите и отпътуваме от Гърция за България.
Какво е необходимо за каякинга: лични документи (международен паспорт или лична карта), кърпа, бански, горни дрехи за вечерите, дрехи за гребането (UV фланелка, риза или каквото ви е удобно), шапка, очила, лосион против изгаряне.

Подходящ период: април – октомври.

Сборен пункт: паркинга на Стадион Васил Левски.

Програмата може да бъде удължена за 4 и повече дни, или да бъде комбинирана с каякинга около о-в Диапорос.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

 • Цена на човек: 290лв.
  Минимален брой участници: 6
  В цената влизат:
  • пълна каяк екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • безплатен транспорт до Гърция и обратно
  • фериботни такси
  • ако не разполагате с къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте), ще ви осигурим
  • квалифициран каяк инструктор
  • инструктаж за каякинга
  • застраховка
  В цената НЕ влизат:
  • 2 нощувки на къмпинг- приблизителна цена общо 40 лева
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ