Menu
23 октомври
Трек до базов лагер Еверест

Трек до базов лагер Еверест

Трек до базов лагер Еверест – до подножието на върха на света.

Ден 1: Пристигане на Катманду. Настаняване в хотел 3 звезди. Разходка из туристическия квартал Тамел и запознаване с обстановката в Катманду.
Ден 2: Посещаваме Бактапур – столица на Непал до 15ти век, площада Дурбар, и т.н. Забележителен е храмът Пашупатинат и пресичащата комплекса му река Багмати, на чиито брегове се извършват кремации.
Ден 3: Трансфер до летището в Катманду и полет до Лукла, като ще кацнем на едно доста атрактивно летище, сгушено между хълмовете ! Тук е вратата за Национален парк Сагарматха и оттук започва нашият преход към сърцето на планината. Преходът за деня ни е около 3 часа. Нощувка в малко селце в околността (2610м надморска височина). Нощувка в лоджа.
Ден 4: Преходът за деня е около 4-5 часа до Намче базар(3440 метра) – това е главният търговски център на областта Солокхумбу. Градът е разположен амфитеатрално и от него за пръв път ще имаме възможност за изглед към върховете издигащи се над долината на Дуд Коси. Разходка из Намче базар и околностите му. Настаняване и нощувка в лоджа.
Ден 5: Аклиматизационен ден. Лек преход до хотел Еверест, като по пътя си ще разгледаме две шерпски села, ще наблюдаваме бита на местните и ще наблюдаваме първата ни гледка към Амада блам. Нощувка в Намче базар в лоджа.
Ден 6: Преходът този ден е до селцето Тенгбоче кацнало на 3860 метра, приблизителна продължителност на прехода е 5 часа. Ще имаме възможност да посетим манастира Тенгбоче построен през 1916. Тук сър Едмънд Хилари и Тензинг Норгей получават благословия от ламата преди да се отправят към едно от най-запомнящите се изкачвания в човешката история – първото изкачване на Еверест! Свободно време да се наслаждаваме на гледката към върховете Ама Даблам, Еверест, Нупце и Лхотце! Нощувка в лоджа.
Ден 7: През този ден ще се качим на височина над 4000 м, като достигнем до селището Дингбоче (4260м) , преходът за деня е около 5 часа. Нощувка в лоджа в Дингбоче.
Ден 8: Преход за деня до базов лагер на Амада блам , нощувка в Пангбоче(3,985м.)/Оршо в лоджа.
Ден 9: Преходът за деня е около 6-7 часа до селището Лобуче (4940м), нощувка в лоджа.
Ден 10: През деня се изкачваме до връх Кала патар (5545м), от където се разкрива най-впечатляващата гледка към Eверест. Нощувка в лоджа в Горак шеп(5160м). Преход около 7 часа.
Ден 11: Преход до базов лагер Еверест и нощувка в Дзонгла. Преход 7 часа.
Ден 12: От Дзонгла преминаваме през прохода Чола, преминава се през ледник, преходът е 7-8 часа, нощувка в Такнак.
Ден 13: Преход до езерата Гьоко, нощувка на езерата, продължителност 5 часа.
Ден 14: Изкачване на връх Гьоко ри (5330м), от където се открива гледка към Еверест и ледниците около него, продължителност 7-8 часа, нощувка в Мачерма.
Ден 15: Преход до Тенгбоче, продължителност 6 часа.
Ден 16: Преход до Намче базар.
Ден 17: Свободен ден в Намче базар (резервен ден), в който може да се остане на базов лагер или да разделим пътя до Лукла.
Ден 18: Преход до Лукла.
Ден 19: Полет Лукла- Катманду.
Ден 20: Свободен ден в Катманду.
Ден 21: Отпътуване от Катманду.

Рафтинг БГ запазва правото си да промени графика или маршрута, при форсмажорни обстоятелства.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

 • Цена на човек: 3200лв.
  Минимален брой участници: 4
  В цената влизат:
  • самолетни билети Катманду - Лукла – Катманду
  • вътрешни трансфери
  • настаняване в 3* хотел в Катманду – 4 нощувки
  • настаняване в лоджии – 16 нощувки
  • всички разрешителни и такси в Национален парк Сагарматха
  • англо говорящ местен водач
  • професионален водач от България
  • носачи по време на трека
  • планинска застраховка
  В цената НЕ влизат:
  • самолетните билети София – Катманду– София
  • виза за Непал
  • храна и напитки
  • такси за посещение на музеи и забележителности и манастири, Такси за снимане, Таксита или трансфери извън описаните в програмата
  • разходи за наем на алпийска екипировка или планинска екипировка
  • бакшиши, лични разходи
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ