Menu
29 май
Ст. Станимиров – Моето лично мнение

Ст. Станимиров – Моето лично мнение

Провокирани от протестите срещу довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле, ние от Rafting.bg, като собственици на рафтинг клуб, развиващ спортна и туристическа дейност по река Струма, изразяваме нашата категорична позиция, че ПОДКРЕПЯМЕ изграждането на АМ Струма през Кресненското дефиле.

Одобряваме предложеният вариант с разделени трасета в двете посоки, който няма да позволи интервенция и строителство върху коритото на река Струма. Същевременно ненамесата в руслото на реката ще гарантира опазването на биоразнообразието, естествения ландшафт и природните дадености в Кресненското дефиле. Така ще се създадат възможности, не само за запазване , но и за развитие на рафтинг туризма.

Освен това довършването на АМ Струма значително ще улесни достъпа до района, където развиваме дейността си. Преди изграждането на настоящата действаща част от АМ Струма ,придвижването с автомобил до Благоевград и Кресна отнемаше повече от три часа. Към момента това разстояние е преодолимо за час. Ако автомагистрала Струма бъде продължена до ГКПП Кулата, това ще спомогне за развитието на района и в същото време ще направи пътуването много по-бързо и безопасно.

Всъщност безопасното и спокойно пътуване е изключително важно за нашия бизнес. То е важна предпоставка, защото подобен тип активности на открито като трекинг, рафтинг и други, каквито провеждаме в района на река Струма, предполагат работа с клиенти по предварително записан график. Тоест за клиентите е важно да могат да пътуват бързо, удобно и безопасно по пътя до нашата рафтинг база и обратно към дома или мястото, където са отседнали.

Важно е да могат да преценят правилно времето за придвижване, без да попадат в безкрайни и изнервящи задръствания на идване или тръгване, за да запазят доброто си настроение преди и след преживяването във водите на Струма.

Естествено, при реализиране на проекта с разделени трасета, връщането на клиентите в базата след преминаване на рафтинг трасетата, би означавало по-дълъг път в сравнение с настоящия, но това е малко неудобство в сравнение с ползите, които ще са налице вследствие на един по-добър път – магистрала с две платна.

Всеки един вариант извън одобреният ще отдалечи далеч във времето довършването на АМ Струма, което ще се отрази изключително негативно на работата ни.
Надяваме се, че нашето мнение – на хора реално работещи по река Струма, ще бъде взето под внимание и довършването на АМ Струма да стане факт в най-близко бъдеще.

С Уважение,
Станимир Станимиров
Rafting.bg

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

    КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ