Menu
22 май
Островна каяк одисея

Островна каяк одисея

Островна каяк одисея е комбинация между каяк програмите около о-в Диапорос и о-в Амулиани.

Ниво на трудност: не се изисква да имате опит в каякинга.

Дати: 3ти-7ми май, 22ри-26ти май и при сформиране на група.

Ден първи – тръгваме от София сутринта и пристигаме на къмпинга следобяд. Разпъваме бивака, екипираме се, и след кратък инструктаж за безопасността и се качваме в каяците, за да погребем около остров Диапорос. Там имаме свободно време за плуване, гмуркане. Гребем обратно по залез слънце. Нощувка на къмпинг.
Ден втори – след закуска отново се качваме на каяците и около 40 минутно гребане ще ни отведе на един от красивите пясъчни плажове на острова, където ще можете да поплувате или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. Гребем до малкия остров Агиа Изидорос, като посещаваме параклис във водата. След обедна почивка от жаркото слънце, отново гребем покрай острова. Активното гребане през този ден е около 4 часа. Нощувка на къмпинг.
Ден трети – отпътуваме от района на остров Диапорос и се отправяме към Трипити. Товарим багажа на каяците и отплаваме. Около едночасово гребане ще ни отведе на един от красивите пясъчни плажове в югозападната част на острова, където ще можем да поплуваме или просто да се порадваме на ярките слънчеви лъчи. Преминаваме покрай малкия остров Нисакия. Настаняваме се на къмпинга, след което имаме достатъчно време за да се насладим на залеза на слънцето. Нощувка на къмпинг.
Ден четвърти – гребем до малките острови Артемис и Пена, като посещаваме плажен бар на един от островите. Посещаваме столицата на остров Амулиани. Възможност за посещение с каяците на Уринополи/от гр. „небесен град“/, което се намира на 1км. от границата със Света гора. Нощувка на къмпинг.
Ден пети – продължаваме каяк пътешествието си около Амулиани и около съседните острови. Спираме за да се насладим на прекрасните плажове, а преди да достигнем п-в Атон пред нас ще се открие невероятната гледка, която предлагат забележителностите му. По обяд товарим каяците и екипировката и отпътуваме към България.

Подходящ период: април-октомври.

Какво ви е необходимо за каякинга: лични документи (международен паспорт или лична карта), дрехи за гребането (UV фланелка, риза или каквото ви е удобно), лосион против изгаряне, шапка, слънчеви очила, връхни дрехи за вечерите, плажна кърпа.

Сборен пункт: паркинга на Стадион Васил Левски.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

 • Цена на човек: 390лв.
  Минимален брой участници: 6
  В цената влизат:
  • пълна екипировка (каяк, шприцка, гребло, спасителна жилетка, яке)
  • безплатен транспорт София- Диапорос-Амулиани-София
  • ако нямате къмпинг оборудване (палатка, спален чувал и шалте), ще ви осигурим
  • квалифициран каяк инструктор
  • каяк инструктаж
  • застраховка, при включен транспорт
  В цената НЕ влизат:
  • къмпинг такси
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ