Menu
21 август
Рафтинг и трекинг в Алтай

Рафтинг и трекинг в Алтай

Рафтинг и трекинг в Алтай – едно незабравимо пътешествие в мистериозния Сибир.

Ден 1ви: Полет София – Москва – Барнаул. Нощувка.
Ден 2ри: Закуска и почивка до обяд на участниците. След обяд в 2 часа , автопешеходен тур до ледника Чемал, по време на този преход ще преминем по ‘козята ‘ пътека от Чемалсия ВЕЦ, до острова Патмос, където се намира женският манастир на името на Йоана богослова. Вечеря. Пешехоната част е 3км.
Ден 3ти: След закуска, рафтинг по река Катун, с преминаване през бързеите Ирадаш, Симонски, посещение на Камишлинския водопад, Тадинските пещери, чиито каменни тунели преминават през цялата планина. Вечеря. Нощувка.
Ден 4ти: След закуска, трансфер по до база Качевник, като по пътя преминаваме през знаменития Чуйски тракт (част от пътят на коприната), посещаваме екскурзионни обекти, като проходите Семински, Чике- Таман, археологическите комплекс Кур-кечу и Калбакташ. Вечеря, руска баня,  Нощувка.
Ден 5ти:  След закуска, трансфер  до долината на река Мажой, по пътя ще огледаме Мажойския каскад на река Чуя, с бързей клас 6. Качваме се на Мажойския проход, където можем да се любуваме на върховете: Кабак куре, Курайския хребет. Връщаме се в базата Качевник . Посещение на Чибитски водопад. Вечеря. Нощувка. Пешеходен преход за деня 6км.
Ден 6ти: Закуска. Посещение на  Тархатински магалически комплекс. По пътя можете да се насладите на величествената панорама на хребетите: Северо-Чуйски, Курайски и Южно-Чуйски и така също на Курайскита степ, на чиито фон стоят белоснежните върхове Актру, чийто превод е ‘бяло стълбище’ . Вечеря. Нощувка.
Ден 7ми: Закуска. Трансфер до река Чиушман. По пътя предстои да пресечем знаменитите червени врата откриващи път в Чибутски езерен край. Посещение на святото място Пазънрък, по натам предстои да преминем през грандиозните серпентини на превала Катуряк, водещите до дъното на Чиушманския каньон. Вечеря около лагерния огън и нощувка.
Ден 8ми: След закуска , посещение на водопада Чиушман. Отпътуване, по пътя посещение на каменните гъби Аккурум, които са уникален феномен на релефа, образувани от изветрянето на скалите. Разглеждане на археологически паметници по устието на река Чауча и долината Чиушман. Очаква ни вкусна вечеря и руска баня. Нощувка.  Пешеходна част 6км.
Ден 9ти:  След  закуска, пешеходни преходи в околността, разглеждане на забележителностите, почивка , риболов, посещение на сероводородния източник и Ачемалския водопад. Нощувка. Пешеходна част 3км.
Ден 10ти: След закуска, пътешествие с катер по Телецкото езеро с отбиване за разглеждане на водопад Корбу. Обяд на водопада. Завръщане в мястото за нощуване . Вечеря. Нощувка.
Ден 11 : Трансфер до Барнаул, полет Барнаул – Москва – София.

Какво е необходимо да си носите: раница, сандали и обувки за трекинг, дрехи летни и по-топли, къси и дълги панталони, спален чувал, слънчеви очила, лятна и зимна шапка, ръкавици.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

Ако имате въпроси относно рафтинг, можете да откриете отговора им тук: Често задавани въпроси . В случай, че не сте, не се колебайте да се свържете с нас: 0878889092, info@rafting.bg

 • Цена на човек: 3850лв.
  Минимален брой участници: 4
  В цената влизат:
  • полет София – Барнаул – София
  • летищни такси
  • виза за Русия
  • рафтинг по река Катун
  • закуски и вечери
  • водач, шофьор, инструктор
  • вътрешен транспорт
  • пълна екипировка за рафтинга (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки - боти)
  • необходими такси
  • нощувки в къщи за гости и палатки
  • застраховка
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ