Menu
6 юни
Рафтинг в целия каньон на река Тара

Рафтинг в целия каньон на река Тара

Рафтинг в целия каньон на река Тара, която наричат още ‘Съкровището на Европа’, дълга е 140км и се намира в националния парк  Дурмитор. Рафтинг спускането по реката е в целия каньон – около 82м, като по-голямата част – около 60км са в национален парк Дурмитор.

Дати: 26ти-29ти юни 2023г. и при сформиране на група.

Ден първи: тръгване сутринта от София, пристигане в близост до началната точка на спускането. Вечеря и нощувка на бунгалата.

Ден втори: След закуска, си подготвяме багажа и го товарим по лодките, тъй като ни предстои двудневна експедиция по реката. Обяд по време на рафтинг спускането. Трасето, което ще изминем е около 60 км. Гребането този ден е около 6 часа. Наслаждаваме се на водопадите, покрай които преминаваме по реката. Вечеря, нощувка в бунгала на къмпинг.

Ден трети: Закуска. Този ден ни предстои по-екстремната част на реката. Екипираме се и товарим отново багажа по лодките, и продължаваме надолу по реката. По време на спускането си, ще се насладите на прекрасни гледки, бързеи. По трасето по което се спускаме се преминава покрай великолепен водопад, под чийтo пръски може да се премине. Цветът на реката е небесно син, а чистотата й Ви дава възможност да виждате дъното на реката дори и в по-дълбоките участъци. Обяд. Свободно време за почивка. Вечеря, нощувка в къмпинг на бунгала.

Ден четвърти: Закуска. Стягаме си багажа и отпътуваме за България. По пътя спираме в селцето ‘Мокра гора’. То е станало известно след реконструкция на теснолинейка в района. От птичи поглед маршрута на теснолинейката има формата на цифрата осем. Към популярността на Мокра гора е допринесъл и етно градчето ‘Дървения град’, създаден от световно известния режисьор Емир Костурица. Всичките постройки са дървени, както и църквичката, а всички улици носят имената на известни личност – от Никита Михалков до Ернесто Че Гевара. Пристигане в София вечерта.

Подходящ период: юни-септември.

Ниво на трудност: препоръчително е да сте участвали в рафтинг спускания и по други реки, преди да предприемете рафтинг приключение по река Тара.

Какво е необходимо да си носите: бански, кърпа, по-дебели дрехи за вечерите, храна за изпът.

Сборен пункт: паркинга на стадион Васил Левски.

Продължителност: 4 дни.

Посетете ФЕЙСБУК страницата ни!

Ако имате въпроси относно рафтинг, можете да откриете отговора им тук: Често задавани въпроси . В случай, че не сте, не се колебайте да се свържете с нас: 0878889092, info@rafting.bg

 • Цена на човек: 790лв.
  Минимален брой участници: 7
  В цената влизат:
  • пълна екипировка (каска, неопрен, спасителна жилетка, яке, неопренови обувки – боти)
  • 2 дни рафтинг спускане - общо 84км
  • такса за спускане по реката
  • входна такса за Дървения град
  • входна такса за Национален парк Дурмитор
  • 3 закуски, 2 обяда, 3 вечери
  • квалифициран рафтинг инструктор
  • 3 нощувки – уютни бунгала в къмпинг
  • безплатен транспорт София-Тара-София
  • шофьор по рафтинг трасето
  • застраховка
  Плащане чрез ePay.bg
 • Купи ваучер за приятел

  Зарадвайте близките си хора с екстремен ваучер за подарък. Можете да го закупите за всяка една от програмите ни, като валидността му е 1 година.

EPAY / EASYPAY

ЗА ВРЪЗКА

Rafting.bg

Ако имате въпрос към нас, или имате проблем с плащане извършено през сайта, молим ви изберете един от начините за връзка с нас. Ако не можем да отговорим веднага на обаждането ви, ви молим да ни извините тъй като вероятно сме в реката. Ще върнем обаждане веднага, след като можем.

  КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ КАК ДА НИ ОТКРИЕТЕ